Magical Star

RPG
 
IndexGalerijFAQZoekenRegistrerenGebruikerslijstGebruikersgroepenInloggen

Deel | 
 

 Wat is Wicca

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Sterretje

avatar

Aantal berichten : 130
Registration date : 18-06-07

BerichtOnderwerp: Wat is Wicca   ma jun 25, 2007 1:51 pm

Wat is de wicca?

De wicca is een oud natuurgeloof. Mensen die in de wicca geloven noemen we wiccans, beter bekend onder de naam heksen. De wiccans eren over het algemeen 2 Goden gedaanten. De (moeder) Godin en de (Gehoornde) God. Helaas is dit geloof lange tijd vergeten. Dit kwam door de Christenen. Vroeger zagen de Christenen wiccans als slechte heksen. De wiccans moesten op de brandstapel! Gelukkig is dat nu niet meer zo en als je gelooft in de wiccan kan dat gewoon! Het uitvoeren van rituelen vind vaak plaats bij volle maan (esbats) of tijdens de jaarfeesten (sabbats), maar natuurlijk kunnen rituelen ook op andere momenten worden uitgevoerd.

Er is een verschil tussen wicca en hekserij. Wicca is afgeleid van hekserij. Hekserij is al veel ouder en bestaat dus ook al langer. Wicca wordt ook wel moderne hekserij genoemd.
Binnen de hekserij kunnen we een aantal stromingen onderscheiden:

Panteitische heksen: Deze heksen geloven dat alles om hen heen het goddelijke is. Ze geloven dat de natuur een spiegel is, waarin je al je aardigheden kunt vinden. Hoe meer je in deze spiegel (de natuur) kijkt, hoe beter je jezelf leert kennen. Dat is het geheim van moeder aarde en ook de reden dat jij je alleen in de natuur met haar kunt verenigen. Zij is het die je de spiegel voorhoudt en zij is het die spiegelt. Zij is de spiegel en het spiegelbeeld en zij is ook degene die in de spiegel kijkt en zichzelf ziet. Ze geloven dat alles een is, en dat je het zelf bent.
Polytheistische heksen: Deze heksen geloven dat er meerdere godinnen zijn, allen met verschillende eigenschappen.
Monotheistische heksen: Deze heksen geloven niet in een God of een Godin. Maar deze (zogenoemde) heksen geloven vaak ook niet in de wicca, maar hangen een andere stroming aan, omdat het in de wicca met name om de God en de Godin gaat.

Ook zijn er nog andere stromingen binnen de wicca/hekserij:
Erfheksen: Als je een erfheks bent, betekent dit dat je ouders (en eventueel andere familieleden) ook heks zijn. Je ouders (vaak de moeder) leren je dan alles over wicca/hekserij, kruiden en eventueel andere paranormale dingen.
Soloheksen: Dit zijn heksen die alles aan zichzelf hebben geleerd. Die informatie hebben via internet, boeken en andere (solo)heksen. Solo-heksen zijn er tegenwoordig steeds meer. Als solo-heks maak je natuurlijk je eigen Book of Shadows en schrijf je je eigen spells/rituelen. Vaak voer je de rituelen ook alleen uit.
Coven: Er zijn ook heksen die deel uitmaken van een coven. Een coven is een groep heksen die samen sabbats/esbats vieren en dus ook samen rituelen uitvoeren. Als je bij een coven wilt moet je eigenlijk altijd 18 (of 21) jaar zijn. Bij een coven mag je jezelf pas heks (of wiccan) noemen als je een jaar en een dag hebt gestudeerd. Ook moet je het Book of Shadows overschrijven van de Hoge Priesteres. Binnen een coven heb je ook 1e, 2e, 3e en 4e graad heksen.

meer weten?:http://www.wiccainfo.nl/wicca.html

_________________
Sterretje&Idrail HV's 4ever
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://magicalstar.actieforum.com
 
Wat is Wicca
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Magical Star :: Overige :: Wicca-
Ga naar: